Chili con Aubergine

wp_20160926_18_31_33_pro-3

 

Ok, måske et lidt cheesy navn, men det er hvad det er – en slags chili con carne, bare med aubergine i stedet for kød 😉 Jeg er vild med gryderetter fyldt med grøntsager, hvilket er paradoksalt, eftersom jeg virkelig ikke kunne lide gryderetter som barn. Heldigvis er jeg kommet efter det, og kompenserer ved ofte at lave grøntsags gryderetter her, i mit såkaldte voksne liv!

Ingredienser:

Til 4 portioner

1 aubergine

Cirka 100 gram tørrede limabønner (eller en dåse)

1 peberfrugt

1 løg

3 fed hvidløg

1 rød chili

1 dåse hakkede tomater (500 gram)

Evt andre grøntsager. Jeg smed 8 cherry tomater i.

1 spsk tomatpuré

2 dl vand

1 spsk paprika

1 spsk spidskommen

Salt

Olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Hvis du bruger tørrede bønner, skal de stilles i blød i 8 timer, evt natten over, og derefter skal de koges i en times tid.

Riv auberginen groft på et rivejern, og drys salt på.

Steg auberginen i olivenolie i et par minutter.

Hak løg, riv/pres hvidløg og tilsæt det til auberginen.

Hak peberfrugten og kom det i gryden sammen med tomatpuré og krydderierne. Steg til grøntsagerne er bløde.

Tilsæt bønner, vand og de hakkede tomater.

Lad det simre under låg i en halv times tid.

Smag til med salt.

Spises med en god klat creme fraiche!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *