Frokost idé – Avokadomad med pocheret æg

pjimage

Okay, jeg har ikke opfundet den dybe tallerken her. Den opskrift bliver ikke mere simpel, og er pt favorit spisen til frokosten i weekenderne! Dertil mætter det, og livet bliver bare lidt bedre, når man får en perfekt blomme som kan løbe ned af avokadoen og rugbrødet..

Faktisk har jeg først lige lært at pochere et æg – eller ihvertfald fundet en metode til at det kan lykkes. Jeg havde givet op, efter at have prøvet adskillige metoder såsom eddike i vandet som koger, at røre i vandet så det snurrer helt perfekt, og hvad ved jeg.. Hver gang fik jeg lidt af et kaos æg med æggehvide over det hele som resultat.. Så jeg droppede drømmen om det perfekte pocherede æg!

Lige indtil jeg for en lille måneds tid siden sad i Heathrow lufthavn og bestilte morgenmad på en Gordon Ramsey café. Her fik jeg sådan en mad: Rugbrød med avokado og pocheret æg. Det smagte så godt, at jeg måtte hjem og gøre kunsten efter! Det lykkedes. Det viste sig, at alt der skulle til, var et glas, olivenolie og noget husholdningsfilm

Ingredienser:

1 person

1 stykke rugbrød

1 æg

½ avokado

Olivenolie

Salt og Peber

Eventuelt 1 spsk sesamfrø (jeg bruger min højtelskede Furikake, Renée Voltaire)

 

Fremgangsmåde:

Kom rugbrødet i en ovn eller brødrister, hvis du ligesom jeg, elsker når det er sprødt.

Skær avokadoen i skiver, og kom det på rugbrødet.

Sæt en gryde med vand til at koge.

I et glas lægges et stykke husholdningspapir i, og smøres med lidt olivenolie.

Slå ægget ud i glasset, og sno husholdningsfilmen stramt om ægget.

Kom pakken i det kogende vand og kog det i 4½ minut.

Tag pakken op, fjern filmen, og servér ægget på rugbrødet med massere af salt, peber og sesamfrø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *